Recepte

Pīrāgs ar krūtiņu un Rokforas sieru

Pīrāgs ar krūtiņu un Rokforas sieru

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Sagatavošanas laiks: 40 minūtes + dzesēšana

Sastāvdaļas

Servēšana: 4 - 6

Sviesta mīkla: 175g miltu, šķipsniņa sāls, 85g saldētu sviesta kubiciņu, 1 olas dzeltenums, 1-2ēdamkarotes auksta ūdens. Pildījums 10g sviesta, 1 smalki sagriezts sīpols, 80 g krūtiņas vai bekona sagriezta kubiciņos, 3 lielas olas, 200ml auksta, trekna saldā krējuma, 100 g Rokforas siera

Sagatavošana

Lai pagatavotu mīklu, miltus, sāli, sviestu sajauc virtuves kombainā līdz drupaču veidīgai masai. Pakāpeniski pievienojiet olas dzeltenumu un ūdenī, līdz masa pamzām saķep. Mīklu uzliek uz iepriekš sagatavotas ar miltiem apbērtas galda virsmas un ātri saveļ kukulīti. Kukulīti ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Mīklu izveltnē un uz iepriekš sagatavotas ar miltiem apbērtas galda virsmas. Izveidojie pīrāga pamatni ar diametru 20cm un 3cm dziļumu.. Mīklu ieliek ledusskapī vēl uz 15minūtēm. Iepriekš uzsilda krāsni līdz 200°C. Pildījuma vietā ieklāj pergamenta papīru un ieber pildījumu ( ir speciālas keramiskas bumbiņas, vai to vietā Jūs varat izmantot sausas pupiņas vai zirņus). Cep cepeškrāsnī 10 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns, izber pildījumu izņem pergamenta papīru un lieka tpakaļ krāsnī cepties vēl 10 minūtes, līdz pīrāgs iegūst zeltainu nokrāsu. Pīrāgu izņem no krāsns un ļauj atdzist. Krāsnī samazina temperatūru uz 190°C. Pannā izkausē sviestu un cep smalki sagrieztu sīpolu un krūtiņu. Viegli apcep 8-10 minūtes vai līdz laikam kamēr sīpoli kļūst mīksti un krūtiņa ir viegli apcepusies. Ļauj pildījumam atdzist. Sakuļ olas ar saldo krējumu, pievieno piparus - vairāk un sali - mazāk. Atdzesēto pildījumu vienmērīgi izlīdzina pa pīrāgu, pārkaisa ar Rokforas sieru un pārlej to ar olu un saldā krējuma masu. Pirāgu cep aptuveni 30 minūtes līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu un izveidojas gandrīz cieta garoziņa. Pīrāgs nostāvas vēl 15 minūtes pirms to var pasniegt galdā kopā ar zaļajiem salātiem.

Whirlpool padomi

Lai izkausētu šokolādi, salaužiet šokolādi gabaliņos un ieberiet traukā, kas ir paredzēts lietošanai mikroviļņu krāsnīs. Kausējiet pie jaudas 350 -500W 2 minūšu laikā. Šokolādi apmaisa un turpina procesu 3-4 minūtes, ik minūti apmaisot. Daži gabaliņi var palikt cieti, tie izkusīs, kad masa tiks sakulta.