Recepte

Pica ar artišokiem, Mozzarella sieru un timiānu

Pica ar artišokiem, Mozzarella sieru un timiānu

Gatavošanas laiks: 15 minūtes

Sagatavošanas laiks: 20 minūtes + mīklas uzrūgšanas laiks

Sastāvdaļas

Servēšana: 1

200g miltu, 1tējkarote sāls, 1 tējkarote cukura, 1 tējkarote ātri pagatavojamā sausā rauga vai 10 g svaiga rauga, 100 ml silta ūdens, 1 ēdamkarote olīveļļas un vēl nedaudz lai apslacītu, 135g eļļā ceptu artišoku vidiņu, 150g nelielās šķēlēs sagriezta Mozarella siera, pāris timiāna zariņus, 2-3 šķēlītes šķiņķa

Sagatavošana

Izsijā bļodā miltus, pievieno sāli, cukuru, raugu un samaisa. Izveido centrā iedobīti un lej tajā ūdeni un olīveļļu. Samīca mīklu. Ja mīkla ir vēl lipīga pieliek nedaudz miltus. Mīklu mīca uz iepriekš sagatavota ar miltiem apkaisīta galda aptuveni 8 minūtes, līdz mīkla kļūst viemērīga un vijīga. Mīklu ieliek traukā, kas ieziests ar eļļu un atstājiet siltā vietā uz 1 stundu. Iepriekš uzkrasējiet krāsni līdz maksimālai temperatūrai. Izmīcat mīklu lai atgūtu iepriekšējo apjomu un vēl pāris minūtes izmīcat to. Izveltnējiet no mīklas apli. Uzmanīgi uzlieciet picu uz iepriekš uzkarsētas cepešpannas. Virs picas uzliek artišokus, siera šķēlītes un timiāna lapiņas. Apslaka picu ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 10 -15 minūtes, līdz tā iegūst zeltainu nokrāsu un neuzpūšas. Pasniedz ar šķiņķi.

Whirlpool padomi

Visu veic atbilstoši receptūrai. Picu pagatavo ar Crisp funkciju 12 -14 minūtes, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa.