Recepte

Karamelizēti bumbieri ar brūno vaniļas mērci

Karamelizēti bumbieri ar brūno vaniļas mērci

Gatavošanas laiks: 25 minūtes

Sagatavošanas laiks: 15 minūtes

Sastāvdaļas

Servēšana: 4

4 bumbieri, 1 pāgriezta uz pusēm vaniļas standziņa, 150g cukura, 2 citronu miziņas. Krēms: 250 ml piena, 150 ml saldā krājuma, 1/4 ēdamkarotes malta kanēļa, 3 olas dzeltenumi, 40g cukura

Sagatavošana

Liela tilpuma katlā ielej 1,5l ūdens. Pievieno cukuru, vaniļas standziņas pusīti un citrona miziņu. Vāra uz lēnas uguns, apmaisa līdz cukurs pilnībā izkūst. Gaida līdz ūdens sāk vārīties. Atstāj vārīties 10 minūtes. Notīra bumbierus, atstājot kātiņus. Bumbierus iemērc sīrupā. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 15-20 minūtes līdz tie kļūst mīksti. Noņem katliņu no uguns un ļauj atdzist. Pa to laiku pagatavo krēmu: uzsilda atsevišķā katliņā pienu, saldo krējumu, otru vaniļas standziņas pusīti un kanēli. Uzputo olu dzeltenumus ar cukuru un lēnām maisot pievieno pienam ar saldo krējumu. Uz lēnas uguns maisa krēmu aptuveni 10 minūtes līdz tas kļūst tumīgs un nenotek no karotes. Karamelizētos bumbierus pasniedz ar krēmu.