Recepte

Kalmāra gredzeni ar saldo čilī piparu mērci

Kalmāra gredzeni ar saldo čilī piparu mērci

Gatavošanas laiks: 10 minūtes

Sagatavošanas laiks: 10 minūtes

Sastāvdaļas

Servēšana: 4

1 kg attīrīta, nosusināta un gredzenos sagriezta kalmāra (taustekļus atstāj nesagrieztus), 1 tējkarotes jūras sāls, 1 ēdamkarote piparu (nesamaltu), 1 ēdamkarote Sičuaņas piparu (ne obligāti), 100g kukurūzas miltu un eļļā cepšanai (aptuveni 1 litrs). Pasniegšanai: citrona sula, 6 ēdamkarotes saldo čilī piparu mērces

Sagatavošana

Spiestiņā smalki saspaida sāli un piparus. Ieber bļodā, samaisa ar kukurūzas miltiem. Panē kalmāra gredzenus no abām pusēm. Lielā katlā ielej eļļu un uzsilda to tā, lai baltmaizes kubiciņi kļūtu brūni 15 sekunžu laikā. Panētos kalmāra gredzenus, pa porcijām, liek eļļā aptuveni uz 1 minūti vai līdz laikam kad gredzeni iegūst zeltainu nokrāsu. Gatavos kalmāra gredzenus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekais eļļas daudzums. Gredzenu apslaka ar citronu sulu. Pasniedz ar Saldo čilī piparu mērci.