Recepte

Citrona smalkmaizītes ar magonēm

Citrona smalkmaizītes ar magonēm

Gatavošanas laiks: 25 minūtes

Sagatavošanas laiks: 10 minūtes

Sastāvdaļas

Servēšana: 12

275g milti, 2 ēdamkarotes cepamā pulvera, 1tējkarote bikarbonāta sodas, 1 tējkarote sāls, 125g pūdercukura, 45 g magoņu sēklu, citrona miziņa, svaigi spiesta 50ml citrona, 200ml piena, 1 liela ola, 75g putukrējuma. Citrona glazūra: 70g pūdercukura, 1 - 1 1/2 ēdamkarotes citrona sulas, 1 citrona miziņas

Sagatavošana

Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Sagatavo 12 formītes ar papīra ietvaru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri,sodu, sāli, cukuru un magoņu sēklas. Pievieno citrona miziņas un samaisa. Citā traukā sakuļ citrona sulu, pienu, olu un izkausētu sviestu, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno miltiem un lēnām iecilā līdz mīkla iegūst viendabīgu masu. Nepārcenšaties ar maisīšanu. Ar karoti izliek mīklu pa formītēm un cepiet cepeškrāsnī 20-25 minūtes vai līdz tam, kad uz sērkociņa nepaliek mīklas pēdu. ļauj smalkmaizītēm atdzist 5 minūtes. Pagatavo glazūru. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu tādā daudzumā, lai izveidotos tekoša masa. Ar karoti pārlej glazūru pār smalkmaizītēm, kamēr tās ir siltas.