Recepte

Bifšteks ar ceptiem kartupeļiem and Bearmaise mērci

Bifšteks ar ceptiem kartupeļiem and Bearmaise mērci

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Sagatavošanas laiks: 10 minūtes

Sastāvdaļas

Servēšana: 4

4 filejas vai gūžas bifšteka, 850 g kartupeļu, 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas un vēl nedaudz lai apsmērētu gaļu. Bearmaise mērce: 1 sakapāts Askalonijas sîpols, 4 ēdamkarotes vīnai vai estragona etiķa, 2 ēdamkarotes sakapāta svaiga estragona, 1 lauru lapa, 2 lieli olu dzeltenumi, 150 g sviesta, svaigi spiesta citrona sula

Sagatavošana

Uzsilda krāsni līdz 200°C. Nomazgā un nosusina kartupeļus. Sagriež tos daiviņās. Ieliek cepšanai paredzētā traukā un pārlej ar eļļu un apkaisa ar sāli. Kartupeļus liek cepties cepeškrāsnī 30-40 minūtes līdz tie ir gatavi, iegūstot zeltainu nokrāsu. Tikmēr gatavo Bearmaise mērci. Ieliek Askalonijas sīpolus, etiķi, lauru lapu un 1 ēdamkaroti sakapāta estragona nelielā katliņā, apcep tos. Izberž cauri sietam un ļauj atdzist. Ūdens peldē vāra olas dzeltenumus ar etiķi un šķipsniņu sāls, lēni maisa, lai masa nesaiet kunkuļos. Pakāpeniski ar nelielām porcijām iemaisa eļļu, līdz masa sabiezē. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu, atlikušo estragonu, un apceptos sīpolus ar garšvielām. Tur mērci siltu kamēr gatavojas bifšteks. Uzkarsē cepešpannu. Grillē bifšteku, kas ir apsmērēts no abām pusēm ar eļļu. Katru pusi grillē 3-4minūtes vai pēc Jūsu gaumes. Pārliek bifšteku uz šķīvja un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un mērci.