Ledusskapji

  • Q: Kas ir „Total No Frost" ledusskapis un saldētava?

    A:

    „Total No Frost" ledusskapja un saldētavas iekšienē ir nodrošināta optimāla vēsā gaisa cirkulācija, kas samazina mitruma daudzumu, absolūti novēršot ledus un sarmas veidošanos. Tādējādi arī saldētie produkti nepiesalst viens otram, marķējuma zīmītes vienmēr ir skaidri salasāmas un tiek lietderīgi izmantots viss ledusskapja un saldētavas tilpums, ko vairs neierobežo apledojums. Iekārtas atsaldēšana ir nepieciešama tikai izņēmuma gadījumos.

  • Q: Vai galda augstuma ledusskapi drīkst novietot zem virtuves darba virsmas?

    A:

    Jā, bet pārliecinieties, ka ir pietiekami daudz vietas ventilācijai.

  • Q: Ir dažādas energoekonomijas klases. Kura ir vislabākā izvēle?

    A:

    Visekonomiskākās un videi draudzīgākās ir A+ un A klases iekārtas.

  • Q: Kā atbrīvoties no nepatīkamās smakas ledusskapī?

    A:

    Ledusskapja iekšpuse rūpīgi jāizmazgā ar maigu tīrīšanas līdzekli.

  • Q: Cik daudz brīvas vietas jāatstāj ap ledusskapi?

    A:

    Vajadzētu atstāt 5 cm uz augšu un 10 cm uz aizmuguri. Tas atvieglos siltuma noplūdi un samazinās enerģijas patēriņu. Iebūvējamās tehnikas brīvās telpas parametri ir norādīti tās lietošanas instrukcijā.

  • Q: Kā vislabāk tīrīt ledusskapi?

    A:

    Ledusskapja un saldētavas iekšpusi vēlams tīrīt reizi mēnesī. Tādā veidā jūs izvairīsieties no netīkamu smaku veidošanās. Izlījušu produktu notecējumus jānotīra uzreiz. Tīrīšanas laikā iekārtu izslēdziet vai atvienojiet tai strāvu. Izņemiet visas izņemamās detaļas, piemēram, plauktus, atvilktnes u.c. Tās un iekārtas iekšpusi mazgājiet ar siltu ūdeni, tīru sūkli vai mīkstu drāniņu un maigu tīrīšanas līdzekli, nožāvējiet. Plastmasas detaļu, ledusskapja iekšpuses, durvju un blīvējuma tīrīšanai nelietojiet abrazīvus un spēcīgus ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus - logu mazgāšanas šķidrumus, uzliesmojošus šķidrumus, vaskus, koncentrātus, balinātājus, līdzekļus, kas satur naftas produktus u.tml. Nelietojiet švammes un papīra dvieļus vai citus asus tīrīšanas rīkus. Tie var saskrāpēt un bojāt materiālu. Lai palīdzētu novērst smakas, ledusskapja iekšpusi var mazgāt ar maisījumu no silta ūdens un sodas (2 ēdamkarotes uz 1 litru (26 g līdz 0,95 l) ūdens). Nerūsējošā tērauda un krāsota metāla detaļas tīriet siltā ūdenī ar tīru sūkli vai mīkstu drānu un maigu mazgāšanas līdzekli. Neizmantojiet abrazīvus vai spēcīgus tīrīšanas līdzekļus. Noslaukiet ar mīkstu lupatiņu. Papildu aizsardzībai pret bojājumiem krāsotās metāla detaļas var vaskot ar tīru, mīkstu drāniņu. Nelieciet vasku uz plastmasas daļām.

  • Q: Kādai jābūt temperatūrai ledusskapī un saldētavā?

    A:

    Optimālā pamata temperatūra ir 3ºC līdz 4ºC, 0ºC līdz 7ºC temperatūras amplitūdā. Virs 7ºC sākas produktu ātrāka bojāšanās.

  • Q: Zem automātiskās atkausēšanas ledusskapja ir ūdens.

    A:

    Ūdens aizplūšana caurule ledusskapja aizmugurē ir bloķēta. Atkusušais ūdens ieplūst ledusskapī.

  • Q: Ierīces iekšpusē temperatūra ir pārāk augsta/ zema.

    A:

    Optimālā gaisa temperatūra plauktu centrā ir: ledusskapī 3,5°C, dzesētājā 0°C, ledusskapī *** -18°C, ledusskapī * -6°C, ledusskapī ** -12°C, saldētavā **** -24°C (Izmantojot ātrās sasaldēšanas slēdzi. Tā nav normāla darba temperatūra.)